De Vitafloor trilplaat is ontwikkeld voor paarden maar nu blijkt dat het ook zeer geschikt is voor honden.
 

De afgelopen tijd heb ik dit zelf mogen ervaren. Zo links en rechts kwamen er vragen binnen of de Vitafloor ook geschikt zou zijn voor honden. Hier zei ik gelijk volmondig JA op. Het helpt paarden ( en mensen) waarom honden dan niet? Door deze honden te laten komen en een behandelplan op te stellen zoals ik dat bij de paarden ook altijd doe zijn we begonnen om deze honden eerst 10 minuten per keer op de Vitafloor te zetten. Langzaam is dit uitgebouwd naar een langer aantal minuten. Mede door inzet van de Vitafloor kunnen we honden met spier en beweeg problemen ondersteunen en verbeteren. Naast de inzet van de Vitafloor en een eventuele ondersteuning van Taping, zal de eigenaar natuurlijk ook aan het werk met de hond moeten gaan zodat je een optimaal resultaat gaat krijgen. Het inzetten van taping zal de werking van de Vitafloor nog langer ondersteunen, kan het langer na werken en zal de hond ondersteunen in zijn beweging.

Uiteindelijk zorgt dit samen er voor dat de hond sneller zal revalideren en zich fitter gaat voelen.

Door mede gebruik te maken van thermografie kon ik tijdens het proces bij deze honden zien wat er in het lichaam gebeurde. Na 10 minuten gebruik van de Vitafloor nam de doorbloeding in het lichaam toe. Na enkele dagen gebruik was het lichaam en de plek van de klacht beter doorbloed en namen de klachten af. Door het gebruik van de Vitafloor gingen de honden dan ook beter en pijnvrij bewegen. Daardoor werdt de belasting van het lichaam beter en dus weer normaler. Ook werden de honden activer en fitter, en dit is natuurlijk mooi mee genomen.

Hoe werkt de Vitafloor nou precies?

De Vitafloor is als het ware een grote trilplaat.
De hond staat, zit of ligt hier op, dit is afhankelijk van de type en ernst van de klacht. De hond moet minimaal 10 minuten op de Vitafloor hebben "gestaan" om de doorbloeding optimaal zijn werk kan gaan doen. De hond zal de eerste keer moeten wennen aan de trilling, maar je zult merken dat het "wennen" snel over is en ze het als prettig ervaren. De hond zal dan ook vaak de eerste keer maar 10 minuten op de Vitafloor gaan. Mocht de hond het als prettig ervaren zal dit gelijk uitgebouwd worden. Je zult dan ook al snel aan de hond gaan merken dat ze er baat bij hebben en ze graag mee willen om op de Vitafloor te gaan.

De Vitafloor kan ingezet worden bij blessures, revalidatie, stijfheid in de spieren, artrose, ouderdoms kwaaltjes en tal van andere klachten.

 

Enkele voordelen van het gebruik van de Vitafloor:

- Sterke en soepele spieren

- Toename van botdichtheid

- Bloedcirculatie verbeterd

- Een gezonder skelet

- Verbeterde thermoregulatie( temperatuur controle van het hele lichaam)

- Sterkere en soepelere spieren

- Beter functioneren van het lymfesysteem

- Verbetering van de vochthuishouding

- Het verlagen van het cortisol ( stress hormoon)

wil jij graag meer weten of een afspraak maken? neem dan contact op.

                                      Voor meer spierontspanning

                                     en bewegingsvrijheid bij paarden