myofascial_horse_release@outlook.com

0620868490

            Even voorstellenIk ben Bianca ten Elshof, woonachtig in Rekken, de Achterhoek. De liefde voor de paarden heb ik altijd al gehad van kinds af aan. naast mijn werk als myofascial therapeut ben ik zelf actief in de wedstrijdsport. ik ben dan ook te vinden in bijna alle takten van sport. zowel dressuur-, spring-, en SGW- wedstrijden. in het verleden heb ik met mijn 2 span zelf opgeleide shetlanders ook nog in de mensport actief geweest. zowel dressuur als het samengesteld mennen. De reden dat ik myofasciale therapie ben gaan studeren is ontstaan door een bijzondere ervaring een aantal jaren geleden; de pony Cedny kwam op ons pad. Hoe dit allemaal tot stand is gekomen kunnen jullie lezen op de pagina van hoe het allemaal begon.

nu even iets over mijzelf;

Op dit moment heb ik nog een oudere Friese merrie Nella op stal staan. met haar heb ik in het verleden wedstrijden gereden maar voornamelijk hobby matig. Op dit moment geniet ze van haar wedstrijd pensioen en genieten we dan ook nog meerdere keren per week van onze buiteritten. Stil zetten denken we allebei nog niet aan. Deze 24 jarige dame is nog top fit en wil elke keer weer graag voor mij werken. Ons motto is dan ook rust roest en zolang het lichaam het aan kan en ze nog steeds graag mee wil zullen we dan ook nog een paar keer per week de mooie omgeving van Rekken en Haaksbergen verkennen.

Naast deze merrie heb ik in 2013 een haflinger ruin gekocht. W - Boss van de Citadel ( beter bekend als Double U) hij kwam als 3,5 jarige bij ons op stal. Hij kende de beginselen van het rijden. Deze man was destijds zeker niet makkelijk en hebben dan ook samen veel mee gemaakt en geleerd met vallen en opstaan, maar we hielden de moet er in. Nu is W -Boss uitgegroeit tot een grote sport typische haflinger die al veel titels op zijn naam heeft mogen schrijven. Zowel kampioen op de keuring van regio Oost in 2018, Nederlans kampioen op de keuring in 2018, Nederlands Reserve Kampioen best gaand onder het zadel in 2018 en reserve kampioen op de keuring van regio Oost in 2019. We hebben veel hoogte punten bereikt maar trainen nog vrolijk door. Op dit moment is hij M1 dressuur, B springen en B SGW. Elke dag is het dan ook weer een feest om met deze man aan het werk te mogen. Zo veelzijdig, leergierig en werkwillig dat hij ook is, is het dan ook nog een echte kinder vriend en knuffelkont in 1. Dat is dan toch ook goud waard?! Samen werken we verder aan de toekomst en we zien wel wat ons te wachten staat. Vooral genieten van de sport en elkaar is toch wel het belangrijkste.

Naast het Actief zijn in de sport begeleid ik nog 2 meiden die rijden op Cedny en W - Boss. Deze 2 gedreven ruiters zijn ook actief in de wedstrijdsport. Elke keer geven ze mij weer de energie om samen een hoger doel te bereiken.

Naast actief zijn in de sport zet ik mij ook in voor de jeugd en de duurzaamheid van het stamboek KVTH ( Koninklijke Vereniging Trekpaard Haflinger. Als Bestuurslid van het jong KVTH zet ik mij in om de jeugdleden binnen het stamboek actief te houden zodat onder de jeugd de liefde en de veelzijdigheid van de haflinger en het trekpaard niet verloren gaat. We organiseren dan ook regelmatig door heel Nedeland bijeenkomsten, lezingen en activiteiten. het is immers zo, zonder jeugd geen toekomst. Je kunt hier aan deelnemen als je lid ben en als niet lid. je moet natuurlijk wel in het bezit zijn van een haflinger of een trekpaard.

                                Voor meer spierontspanning
                                 en bewegingsvrijheid bij paarden